Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

R^ Myslím, že dnes se víceméně shodujeme. ;-)

0 0
možnosti
Foto

Naprosto přesné, souhlasím. R^

3 0
možnosti
Foto

Je pár nesmyslných věcí, které kazí vzdělávání. Jako první vidím inkluzi nevzdělatelných. Ti do kolektivu běžných žáků nepatří. Pro ty by bylo rozumné netrvat na povinné školní docházce a jejich vzdělávání omezit na triviální výuku. Číst, psát, počítat. Stačilo by prověřit vědomosti těchto jedinců na konci povinné školní docházky a zjistilo by se, že ani to pořádně neumí a věnovali se tomu 9 let. Potom by bylo rozumné upustit od snahy mít ze všech žáků maturanty. Stačilo by, kdyby maturantů byla polovina žáků a to by tak asi odpovídalo procentu více vnímavých. Dál by se mělo zlepšit společenské vnímání řemeslníků a dělníků. Tyhle profese nezbytně potřebujeme. Daleko víc než nějakého zbytečného ouřadu. A na vysoké školy by měla jít tak polovina studentů, co dnes.

2 0
možnosti
PK

Co bych jistě zlepšil na SŠ i VŠ je propojení teorie z praxí, tzv.duální výuka, to považuji pro absolventy před nástupem do života za dosti důležitý bod....

0 0
možnosti
LV

Ovšem to není otázka školství, to je otázka konzumentů těch absolventů. Hlavně zaměstnavatelé by měli mluvit do toho, co se má učit, v tom máte úplnou pravdu. Jenomže to se vůbec neděje! My máme problém upíchnout kluky do firem na praxi. Nikdo dnes nemyslí dopředu...

0 0
možnosti

J41a61n 91Č43u94p

30. 1. 2020 19:58

A problémy se vyrábí všade, školení je dobrý kšeft. Sociální pracovníci musí absolvovat určitý počet hodin školení za rok. Je moc smutné, klik neziskovek školí státní sektor a sami tomu nerozumí. Prachy hýbou světem a také lidskoprávníci, kteří za tím stojí.

2 0
možnosti
  • Počet článků 19
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1671x
Působím ve školství, především ve speciálním. Snažím se o nápravu věcí ohledně speciálního školství, sleduji informace, píšu, pracuji. Zatím mě optimismus neopustil.

Jsem členem ASP a spolku Pedagogická komora.

Seznam rubrik