Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

M43a16r86t58i54n 15L77ö74w

11. 4. 2019 11:33

Tady je cerstvy feedback, v mnoha skolach se od dob me povinne dochazky evidentne nezmenilo nic krom tabuli. To je jak hajit socialisticke reznictvi s tim ze dostava malo dotaci a nejsou lidi a tak... kdyz vsude kolem perfektne funguji trzni s plnymi regaly a milou obsluhou. Nejen dospeli ale i deti vidi ze to jde i jinak a uz se nespokoji s tim ze to nejde... http://www.atypmagazin.cz/2018/10/07/psal-jsem-skolam-s-o-s-protoze-v-nasi-byla-sikana-a-ponizovani/?fbclid=IwAR3_F1JqN9aLwM7VGSj5EN6_F9vMFbcAoBV3kstdNZ_3uKb1NggWnMiZppo

0 0
možnosti
Foto

M69a46r47t82i44n 26L94ö80w

10. 4. 2019 11:21

Dobry den, ja asi budu jednim z tech "takyexpertu". Prijde mi ze Vas clanek je typickou ukazkou nepochopeni oc treba me jde. Sam jsme navstevoval ZS v 80-90 letech. Moje partnerka je vystudovana ucitelka na ZS pusobila jen kratce. Nedokazala se srovnat s postojem kantorskeho sboru k detem. Cela koncepce vynuceneho statniho vzelavani je postavena na paradigmatu dodavky pozadovaneho produktu z deti. Poplatna dobe vzniku v dobe monarchie. Tehdy panovnik nepoptaval svobodnou a vzdelanou spolecnost ale dobre poddane. A forma vyuky tomu odpovida dodnes.

Tehdy stal na stupinku kantor s rakoskou a deti byly povinny poslusnosti vuci nemu. Jejich ukolem po celou dobu bylo presne vykonavat zadane pokyny a memorovat predlozene informace bez jakekoli diskuse. Nejlepe vyhovujici tomuto prostredi prokazaly dobre predpoklady pro praci ve statni sprave - omezit jakekoliv uvazovani pouze na vymezene zadani a respektovat bezpodminecnou subordinaci.

Stejna dovednost - poslusnost a precizni plneni instrukci byly uzitecne i v tovarnach. Proto tento typ vycviku deti zavedli postupne vsude. Dnes se mluvi o tom ze na precizni opakovani zadane connosti jsou a budou lepsi stroje.

A to se porad bavime o utilitaristickem pohledu na deti z pozice vladnouci skupinky / vs uzitecnost poddanych. Naprosto tu chybi moralni rozmer. Opravdu mame pravo a chceme tohle delat i my svym vlastnim detem? Nebo je to jen jakysi stockholmsky syndrom? Proc lide kteri v tom pokracovat nechteji MUSI?

To co se dnes deje ve skolach z meho pohledu nema se vzdelavanim nic spolecneho - pokud za vzdelani povazuji zvysovani kompetenci a osobnostni rozvoj cloveka. Staci se podivat na zivotni kompetence bezneho absolventa ZS. Jsou nulove. Tristni vysldek po letech zabiteho casu a frustrace.

Nasi spolecnosti absolutne chybi respekt. Tj nestrkani nos do zalezitosti druhych lidi. A je to nejvice videt ve vztahu k detem. A dnesni moloch statniho vynuceneho "skoleni " je ztelesnenim nerespektu k detem i rodicum tim, ze je povinny

0 0
možnosti
Foto

M98a64r83t56i90n 72L23ö84w

10. 4. 2019 11:28

a mame nulovy vliv na nej. Krome povinnosti jej platit a dodavat sve deti.

Je to jen dalsi Ceska Posta nebo Ceske Drahy. Reseni neni lit tam vic penez, reseni je privatizace a odstraneni reguli. Kdyby mel stat monopol na mezilidskou komunikaci, dodnes tu letaji postovni holubi na to vsadim krk.

0 0
možnosti
Foto

Omlouvám se, ale článek jsem psal na mobilu s nápovědou slov, která si někde prosadila svoje znění.

0 0
možnosti
Foto

Pokračuji

Velká rodina po celé generace u nás fungovala a dle výroků TGM, tvořila základ státu. Komunisté však byli jiného názoru a začali převychovávat občany k obrazu svému, což jim totalitní autoritativní režim velmi usnadnil. Převzali nad všemi občany moc, začali nahrazovat rodinu a systematicky jim vnucovali své hodnoty a umělý nepravdivý pohled na svět. Člověk se pro ně stal jen nástrojem k dosažení a upevňování moct. K tomu také programově a systematicky ovlivňování své občany. Do politických a tudíž i hospodářských pozic se v hojném počtu dostávali sobečtí kariéristé a autoritativní otrlí lidé s antisociální poruchou osobnosti a z nich společensky nejvíce nebezpeční psychopatií.

V systému státního školství se vše orientovalo na důsledné ovlivňování mladých k představě světa tak, aby komunisté u moci mohli uskutečňovat své záměry a se všemi prostřednictvím ovládaných masmedií s lidmi manipulovat. Učitelé od počátku byli vybírání k výkonu své profese i psychicky postižení stejně jako KSČ, jen když splňoval loajalitu k režimu a soudružskou kolegialitu.

Nesouhlasím s tím, že si myslíte, že lidé o učitelském povolání nic nevědí. Situaci známé nejen ze školního vzdělávání svých dětí a vnoučat, ale zejména z vlastních zkušeností, protože každý z nás ve škole proseděl více než jedno desetiletí. Bohužel, komunistické oblbování se podařilo a generace, které se vyměnily, díky bezcharakterním učitelům, jenž komunistům vyhovoval, dostaly do trvalého užívání umělé vytvořený neskutečný obraz světa, jehož důsledkem je morální slepota a lhostejnost. Pod rouškou plurality názorů se skrývá naučená bezmocnost českých občanů, cynismus. Po roce 1989 schopni učitelé odešli a ti co něco opravdu uměli začali podnikat. Ti, co neuměli zůstali učit se spoustou těch, kteří přešli z komunistického režimu otravovat naše občany dál. Povolání učitel se stalo profesí učit a je jim jedno co, pokud jim to nadřízení nařídí. Vzdělání se stalo formalismem a odborníci byli diskriminování

0 0
možnosti
Foto

Není pochyb o tom, že učitelské povolání je poslání, a že je to náročná práce s dětmi, jejichž chování je důsledkem nešťastné politiky u nás, která od začátku komunistického vládnutí dostavila z výchovy člověka a přirozeného fungování společnosti rodinu,, především tu velkou rodinu příbuzných každého z nás,

0 0
možnosti

M62i60l66a95n 40K16e28s62l

9. 4. 2019 22:11

Nenamlouvejte si,že učitelství je jediná pracovní činnost,kterou každý náš občan perfektně ovládá.Normální standardní český občan ovládá všechny činnosti,kterými se neživí.Je schopen radit Kvitové i když raketu v ruce nikdy nedržel,Jágrovi i když upadne na první zamrzlé kaluži a protože jednou v životě zametl sníh na chodníku rád poradí ministru Ťokovi jak zvládnout na dálnici sněhovou kalamitu.Proč neporadit i kantorům.Po sobotní taneční zábavě povídala jedna kamarádka druhé : bylo tam pár našich kluků,jinak plno ožralých vojáků.On tam byl jeden napitý voják,kterého vyhodili.Každý člověk se potkal alespoň jednou v životě - buď jako žák nebo rodič - s kantorem,který nebyl zrovna Amosem.No a dál je to jako s těmi vojáky.Hlavním problémem je přesvědčit lidi,že špatný kantor je výjimkou.

1 0
možnosti
Foto

už jsem to tu psala víckrát pod podobnými blogy.obdivuji učitelky že to dělají, psychicky náročné finančně podhodnocené a prestiž nebo úcta jak to bývalo se vytrácí-držím palce, vydržte:-)

1 0
možnosti

Máte stoprocentní pravdu. Ale lidí to nezajímá a politikům to vyhovuje-

Nevím , kolik je učitelů, snad 200 000.To je velmi malá voličská základna.

Politik nebude podporovat učitele, mohl by přijít o koryto.Politikovi nejde o úroveň vzdělání, jde mu pouze o vlastní koryto.

0 0
možnosti

Volicu je cca. 8 300 000, ucitelu cca. 100 000 (neni to tezke najit, ale proc se obtezovat, ze?), ucast ve volbach je cca. 50%, takze kdyby vsichni ucitele prisli, meli by 3%.

Celkove je statnich zamestnancu cca. 450 000 a kdyz se clovek zamysli, tak by bylo mozna lepsi, aby nemeli volebni pravo. Jak si zalozi svoji stranu, tak budeme platit dane jak mourovaty! 8-o

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS