Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

P47a68v68e25l 23K68a56š25e

12. 2. 2023 16:05

Jestliže jste opravdu učitelka pak by bylo lepší takovéto články nepsat protože přesně ukazuje to nepochopení, které někteří učitelé mají vůči změnám, které naše školství nutně potřebuje. Řeknu to jednoduše- svět se za posledních 30 let významně změnil, ale někteří učitelé učí stejně jako se učilo před oněmi 30 lety. y to dokladujete na srovnávání RVP a osnov. Za prvé pokud nepoužijete zkratku a napíšete Rámcové vzdělávací programy tak to pochopí každý a za druhé osnovy říkaly co se mají děti učit, RVP říká co mají umět- to je podstatný rozdíl. A dává učiteli svobodu ve výběru metod a didaktiky, kterou použije. A RVP dávají jasné vzdělávací i výchovné cíle, protože oboje nutně patří k sobě. A vůbec není pravda, že by po vás někdo požadoval aby děti nemuseli nic dělat. Je to přesně naopak. Nová koncepce naopak vyžaduje aby děti pracovali více a samostatně a aby se omezila ten nesmyslný a bohužel převládající frontální styl výuky(učitel vykládá- děti se nudí) a přešlo se na metody, které budou děti bavit. Proč bychom měli děti stresovat a ničit je špatnými známkami, místo toho aby je výuka bavila, zažívali radost z vlastní práce a vlastních úspěchů.

1 1
možnosti

I85v39a69n27a 21L78a32n59c77e

12. 2. 2023 13:16

Doufám, že učitelé již v zubních ordinacích absolvovali kurz: jak se stát dentistou. Není toho náhodou moc, co musí učitel zvládnout a ještě k tomu učit třicet dětí, kteří nejsou andílci...?

1 0
možnosti

Tak nevím, celý text je obecné vykřikovani bez konkrétních!!! argumentů, v tomto případě zejména třeba jmen těch kritizovanych, případně změn, které se autorce nelíbí. Pokud je paní opravdu učitelka, tak text nic moc. Jako učitel (SŠ) očekávám od kolegyně strukturovaný text s argumenty a zdůvodněním, ne jen obecně opakované nesmysly.

1 0
možnosti
Foto

Nevím jak funguje základní a střední školství, ale VŠ jdecdo háje určitě:

- zrušili jsme cvičení, protože nejsou PGS studenti, aby to dělali

- zrušily jsme přijímačky, protože pladba je za kus

Tak teď ještě zrušit zkoušky, aby jsme studenty nestresovali ...

5 0
možnosti

VŠ školství jde do háje určitě, pokud v něm působí lidé schopní napsat v poměrně krátkém textu "zrušily jsme přijímačky", "platdba" a "aby jsme".

1 0
možnosti

Dlouho jsem nečetla podobný blábol. A to nejen obsahově, co je však horší i stylisticky! Proboha Vy jste opravdu učitelka??!? Trochu mi Váš písemný projev připomíná “slovní průjem”....

2 4
možnosti

J51a82n 46V75ě22r46n13ý

14. 2. 2023 16:08

Může to být tělocvikářka.

0 0
možnosti

Být ministrem školství, tak začnu zrušením 9. třídy a návratem k osmileté ZŠ.

3 2
možnosti

A duvod? Vzdyt vy ai nevite, ze devitka neni ta, co je navic! Navic je pata trida!

3 2
možnosti

Snižování laťky se mi také nelíbí. Chci být k dětem příjemná,ale zároveň náročná ! To vkládání všeho možného do RVP se mi také nezdá ...a děti bychom neměli držet ve skleníku...ať si úspěchy i pády zažijí ve škole! Proč je tak moc chránit....Karma.

4 0
možnosti

Základka před 20 lety byla ještě víc “boží”. Učitel nedával úkoly a byl docela laxní. Šikana od děti co nechtějí dělat nic, ani se učit. O to větší šok to byl při 8 letem gymplu - ten náraz na realitu. Ale vše dopadlo dobře...

0 0
možnosti

To je ovsem vec konkretiho ucitele. My jsme pred 40 lety meli ucitelku, ktera nas neucila. Na zacatku hodiny zadala samostatnou praci, na konci clovek mohl dostat jednocku - stacilo se prihlasit, ze to ma hotove. 4 roky v nekolika predmetech. Vedeni skoly to neresilo.

0 0
možnosti

Má vysoká škola byla jiná a bylo to před 40 lety. Stát na ní zájem měl. Vše bylo důsledně kontrolováno.

Byl jsem po 40 letech překvapen a dost. Negativně.

Pokud jsem byl konfrontován. Úroveň látky, detailu ok. Někteří pedagogové a je jich minimum to jen přečtou. Muže se to stát. ... Ok. Obecně na studentech nezáleží, záleží jen při nalákání na školu.

Pokud pedagog slíbí na cvičení materiály, neznamená to, že něco pošle. Pokud ano, ne všem kruhům. Můžete mu to připomínat měsíce a dávat mu školní adresu nic. Tvrdošíjně je ke studentům z jiné fakulty mimo. Některé cvičení nenavazují na předmět. Pedagogové mnohdy nereaguji přes 3 týdny nebo i nikdy - čím vyšší post, žádný problém... A není to všude. Záleží na škole / fakultě / katedře. Studenti těžko mohou dávat podněty pro zlepšení - škola muže jejich absolvování zrušit.

A to je vysokoškolské studium.

0 0
možnosti

VS pred 40 lety....

Zadna flexibilita v rozvrhovani, nebo volbe predmetu.

4 hodine tydne marxismus (prednaska+cviceni). Dva roky vojenska katedra (jeden den tydne). Fakt to bylo tak skvele?

A nadavate na VS, aniz byste konkretizoval.

1 2
možnosti
  • Počet článků 19
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1671x
Působím ve školství, především ve speciálním. Snažím se o nápravu věcí ohledně speciálního školství, sleduji informace, píšu, pracuji. Zatím mě optimismus neopustil.

Jsem členem ASP a spolku Pedagogická komora.

Seznam rubrik